Galerie Geroosterd voor de kunst

Om ons koffie verhaal nog completer én leuker te maken biedt Galerie Geroosterd de unieke kans aan alle klanten die een kilo-zak Galerie Geroosterd koffie kopen een kunstwerk te winnen. In elke 100ste zak die wij mogen verkopen zit een gouden ticket die het mogelijk maakt een kunstwerk uit te zoeken bij één van onze aangesloten kunstenaars. De kunstenaars en kunstwerken zijn te vinden op deze pagina. Het werk verschilt van schilderkunst tot sculptuur en grafisch werk tot keramiek, en zo willen we zowel voor u thuis als in het bedrijfsleven en in de horeca een passend werk bieden. Bij de aankoop van onze koffie draag je dus bij aan uw eigen smaakbeleving, eerlijke handel én de cultuur in Nederland en Belgie.

Zie hier onder de aangesloten kunstenaars van Galerie Geroosterd:

Bobbi Cleij (25), geboren in Delft, studeerde in 2022 af aan de St. Joost Academie in Breda als autonome beeldend kunstenaar. Haar gevarieerde cyanotypieën, sculpturen en installaties kunnen worden omschreven als romantische fragmenten van het dagelijks leven. Scènes die ons bewijzen dat juist onze onhandige momenten het zijn waar we naar uit moeten kijken.

Cleij’s werken tonen op een speelse en humoristische wijze de schoonheid van deze kleine momenten, die de meeste mensen geneigd zijn over het hoofd te zien. Met haar werken nodigt ze ons uit om opnieuw te kijken en waardering op te brengen voor wat we als vanzelfsprekend zijn gaan beschouwen.

Foto door Linsey Kuijpers

Lili Struik (2002) zal in juni 2024 afstuderen aan de Sint Joost Academie als beeldend kunstenaar. Ze verkent hoe ze de inherente eigenschappen van materialen kan beheersen en tot leven kan brengen. Met de levendigheid en beheersing van haar materialen maakt ze haar sculpturen. 

Haar praktijk richt zich op het heroverwegen van de identiteit van objecten. Ze geeft nieuwe rollen aan deze materialen en construeert er structuren mee. Ze streeft ernaar sculpturen te maken waarin objecten niet worden gebruikt in hun conventionele rollen. Met haar werk wil ze laten zien wat een object allemaal kan bieden. Het is voor haar essentieel dat de geselecteerde materialen bij elkaar passen of worden getransformeerd om te passen op de verwachte plek. Haar verzameling van materialen is vaak uitgevonden, zelfgemaakte of afgedankte objecten. Dit vereist een probleemoplossende houding tijdens het maakproces, aangezien ze niet kan aannemen dat de materialen feilloos zullen passen waar nodig. Zo gebruikt ze bijvoorbeeld een rembekrachtiger, een houten lijst, de scharnierende arm van een lamp en hijs- en spanbanden. 

Lili daagt de originele identiteit van alledaagse objecten uit en brengt ze samen tot beelden waarin ze onafscheidelijk zijn. Ze daagt zichzelf uit om objecten anders waar te nemen, waardoor het scala aan materialen tot haar beschikking wordt uitgebreid. Als maker streeft ze ernaar het object te transformeren tot een autonoom materiaal, zodat ze het in kan zetten tijdens het bouwen. 

De beelden die Lili creëert zijn sculpturen van verschillende materialen, vaak met een constructieve houding. Voor haar symboliseren haar beelden een veelvoud aan opties binnen het gebruik van alledaagse objecten als materiaal en zoekt ze een manier om haar liefde voor objecten te delen.

”Het gaat niet zo goed met mij

Meer informatie over Nichon van der Heijden komt binnenkort beschikbaar.

Foto door Bosse Beckers

Luca Fay van de Laar (2001) is een schilder en performer die haar kunstpraktijk combineert met horsemanship. Ze vindt het essentieel om haar schilderpraktijk in balans te brengen met dynamische, communicatieve elementen. Dit vindt ze in haar werk met paarden op de boerderij. De helderheid, kalmte, fysieke aanwezigheid en gevoeligheid die nodig zijn om een goede metgezel en leider voor paarden te zijn, zijn kwaliteiten die ze ook in haar schilderwerk toepast. Ze ziet duidelijke parallellen tussen het werken met paarden en haar praktijk als kunstenaar. 
 
Van de Laar haar schilderijen worden gekenmerkt door een dromerige melancholie. Ze speelt met composities die balanceren tussen zware mentale gevoelens en troost. In haar paarden zijn beide aspecten zichtbaar, zowel het zware als het lichte. De relaties tussen de onderwerpen in haar werk blijven dubbelzinnig, maar de schilderijen stralen een sfeer uit die resoneert met contrasterende herkenbare gevoelens. Het is niet essentieel dat de schilderijen volledig worden begrepen; wat telt, is de poging om te voelen wat er gebeurt—net als bij het omgaan met een paard. Je zult de ander misschien nooit volledig kennen, maar je kunt proberen te begrijpen en, belangrijker nog, je gevoel vertrouwen.

Kelly Christogiannis laat zich in haar werk graag inspireren door mythen en volksverhalen. Meestal vertolkt ze deze middels illustraties en schilderijen, maar ditmaal heeft ze ook media als textiel en klei in het beeld verwerkt. Ze vindt het jammer dat er, in de hedendaagse wereld, zo weinig ruimte is voor mysterie en geheimzinnigheid: alles valt met wetenschap en kennis op te lossen. Vroeger, daarentegen, was er meer ruimte voor verwondering, en gebruikten gemeenschappen verhalen en mythen om het onverklaarbare een plek te geven. In haar praktijk wil Christogiannis opnieuw ruimte scheppen voor deze mysteries.”

Nadia de Vries, Mister Motley

Joeri Ista, Roosendaal 1999. Is een multidisciplinair kunstenaar gevestigd in Breda. 

Mijn werken zijn  gebaseerd op de leefruimte rondom mij. Dit wordt gebundeld tot surrealistisch potlood werken of keramische sculpturen. Deze ontstaan vaak uit verzamelingen van foto’s, gedachten, spinsels en archiefmateriaal dat wordt gebundeld tot een geheel. Hierin wordt gespeeld met het fragmentarisch aspect door het geheel te vervormen, delen toe te voegen of weg te laten.

Advies? Goed idee!

Wij staan voor je klaar. Vul het formulier in, dan komen we snel bij je terug met advies.

Liever bellen?     070 511 0001